Proč muži trpí výrazně víc úzkostí z výkonu při $exu než ženy

Ženy při $exu trpí výrazně méně často úzkostí z výkonu než muži.
Mezi vysvětleními, proč to tak je, se dočteme, že
👉 ženy jsou celkově odolnější vůči vlivům stresu; 👉 společenské a kulturní očekávání od žen a mužů se liší; 

ale také to, že👉 ženy jsou daleko naďanější v něčem, co odborníci nazývají interiocepce, což česky znamená, že jsou daleko víc napojené na svá těla a mají lepší přístup ke svým vnitřním stavům a prožitkům.

„Normální“ chlap má hlavu, ruce, pak dlouho dlouho nic a pak penis – ten pak hraje pro muže výrazně důležitější roli, než pohlavní orgány ženy pro ženu.

Proto jsou pak muži daleko citlivější na to, co se s jejich „chloubou“ děje. „Je dost tvrdek? Vydrží dost dlouho? Ježišmarjá, neměknu?!?“ atp.

Tenhle přístup odpojuje od prožitku a naopak vede do stresu.A pak je tady to, že dobrej chlap, kvalitní chlap, uznávanej chlap, silnej chlap… musí být dobrej milenec. To je jasný.


„Když nejsem dobrej milenec,
nejsem dobrej chlap, neasi.“

Nějaká souvislost tady určitě je. Muž, který se umí ovládat v posteli, se pravděpodobně bude umět ovládat i v životě. Bude mít disciplínu, píli, sebedůvěru… Jasně.
Problém je v tom, že zapřaháváme vůz před koně. Neuvědomujeme si, že ve chvíli, kdy se budu snažit být dobrej, automaticky to znemožňujeme.
Ženy totiž výrazně méně často jdou do $exu za nějakým konkrétním výsledkem, konkrétním cílem. Jdou prožít blízkost, lásku, partnerství…


Chlap jde ženu udělat. A ne jen tak nějak. Úplně nejlíp. Aby měla nejlepší orgasmus na světě. Možná radši 2 nebo 4…
Tím se ale otevírá celá pandořina skříňka pochybností: Když jdu totiž za nějakým konkrétním výsledkem, konkrétním cílem, může se taky stát, že se mi to nepovede. Nedojdu tam. Selžu.
Zdánlivě paradoxně nejlepší prožitky, co jsem kdy v životě měl, přišly ve chvíli, kdy jsem se o ně nesnažil. Šel jsem „jenom“ prožít blízkost.
Zkus to taky. Nedávej si žádnej záměr, netlač na sebe, nečekej od sebe, co se má a nemá stát, co máš a nemáš prožít – ani ty, ani ona.
K tomuhle uvolnění se do prožitku je ale důležitý, abych se sebou uměl trochu pracovat. Uklidňovat se, ovládat trochu pánevní dno, možná i dokonce něco dělat s energií vzrušení…


To se učíme v UMĚNÍ MILOVAT. Je to můj nejdražší, nejobsáhlejší a nejlepší kurz. Kromě teorie, tréninků a cvičení je jeho součástí i moje osobní podpora.
Zrovna včera jsme se s chlapama z kurzu potkali a bylo to úplně skvělý a totálně mě to rozsvítilo, když vidím, jakej má moje práce smysl a chlapi se posouvají, zaklapavájí jim další dílky do skládačky pochopení, sebeovládání… do milostného umění.
Přidat se můžeš tady>

Nová kniha pro každého muže

  • Zlepši svou sebekontrolu a výdrž
  • Posil svou sebedůvěru
  • Spoléhej se sám na sebe, ne na pilulky a mastičky
Komentáře

Přidat komentář