Je mi to tak STRAŠNĚ příjemný, je to TAKOVÝ blaho

Na článek o tom, že jsou chlapi často tak vystresovaný ze sexu, že nemůžou nebo je hned vymalováno, my přišla odpověď od Tomáše:

––––––

„Co kdyz clovek zaziva obrovskou radost a stesti? 🙂

Co kdyz se hlavou honi myslenky cire radosti a blaha a clovek se nedokaze od toho odpojit a da jim pruchod? 🙂

Co myslis?“

––––––
Myslím, že to taky není úplně super.
Samozřejmě, nic proti radosti a blahu. Ale pokud se dostanu do fáze, že to blaho a příjemný pocity jsou tak velký, tak silný, že mě pohltí a ovládnou, jsou někde jako droga, co mě může zničit.
Představuju si, že kdybysme se bavili a já bych Tomášovi tohle řekl, on by odpověděl něco ve stylu:
„Takže je podle tebe něco jako moc štěstí a člověk si ho má pro jistotu dávkovat, jo?“Ne. Nemyslím si, že je něco jako moc štěstí. Ale je něco jako málo kontroly.


Představuju si, že zdravá sexualita je jako tanec – venku i vevnitř. Je to tanec mezi mužem a ženou, ale také mezi vnitřním mužem a vnitřní ženou v každém z milenců.
A protože tohle zní moc ezo, vysvětlím to konkrétně:
Máme v sobě chlapskej princip a ženský princip. Všichni.
Ta část v tobě, která chce vyhrávat, být nejlepší, plánuje, je strukturovaná, dominantní… to je mužský princip. A mají ho i ženy. I ženy jsou strukturované, některé jsou dominantní (aspoň někdy, v nějaké situaci, třeba s dětmi, se psem,…) 


A pak je v tobě část, která se dojímá nad štěňátkama, která chce nespoutaně tvořit a zářit, slavit a tančit… a co bude zítra, kdopak ví? A to je tvoje ženská část, ženský princip. A ten máš taky.
Z těhle rozdílných principů vychazí rozdílný způsoby, jak si užívat sex. Buď se můžeš úplně nechat pohltit extází, prožitkem, rozplynout se… a to je ženský přístup.
Nebo můžeš mít nadhled. Můžeš si natolik vybrousit sílu vědomí, že tu celou energii vášně, prožitku,… dokonale vnímáš, cítíš, ale pořád máš kontrolu, pořád jsi u volantu, protože tam pořád jsi, nerozplynul jsi se a neztratil ses.


A protože je to tanec, můžeš maličko oscilovat mezi těma dvěma pólama. Ale pokud jsi člověk, co má primárně mužský princip, měl by sis vždycky udržet aspoň špetku nadhledu, špetku kontroly, špetku vědomí… protože když se necháš úplně pohltit, je to konečná.
A jak se udržuje troška vědomí, troška kontroly..? Praxí. Můžeš dělat meditaci, seznamovat se se sexuální energií, učit se ji poznávat a ovládat ji.
Nenech se zmást tím, že jsi moc citlivej a nedá se s tím nic dělat. Když jsi hodně citlivej, rozvíjej víc tyhle kvality. Neotupuj se, ale měj nadhled.

Nová kniha pro každého muže

  • Zlepši svou sebekontrolu a výdrž
  • Posil svou sebedůvěru
  • Spoléhej se sám na sebe, ne na pilulky a mastičky
Komentáře

Přidat komentář